Production

Xeraliving on meidän, perustajien Jennin ja Veeran tarina vastuullisemmasta sisustamisesta. Se on myös sinun tarinasi kuluttajana. Sinulla on mahdollisuus tehdä parempia valintoja kauniimman tulevaisuuden puolesta. Samalla kerromme myös valmistajien tarinaa; materiaalituntemus ja osaaminen realisoituu kestäviksi kodintuotteiksi, joista sinä voit nauttia pitkään.


Öko-Tex100 -sertifioidut pellavatuotteemme GOTS Organic -sertifioitune luomupuuvillayksityiskohtineen valmistaa Marizé Portugalissa, Guimaraesin kaupungissa lähellä Portoa. Ammattitaitoiset, osaavat työntekijät vastaavat tuotteiden ensiluokkaisesta laadusta ja tarkasta viimeistelystä. Työntekijöitä on 102, ja lisäksi Marizé käyttää alihankkijoina saman alueen muita yrityksiä: 

Tabel Group: digiprintattujen pellavatekstiilien painaminen
Riler: kivipestyjen pellavatekstiilien pesu ja värjäys
Washed colors: pellavavohvelituotteiden pesu ja värjäys
Passamanarias Estrela: luomupuuvillaisten hapsujen ja tupsujen valmistus

Pellavadonitsiemme 100% Öko-Tex100 sertifioitu alunperin Liettuassa valmistettu kangas on suomalaisen Vera-Veran leikkuuylijäämää. Donitsit ompelee Ruston Invest Tallinnassa. Ruston Invest työllistää 12 henkilöä, sesonkien mukaan enemmänkin. Yhtiö on toiminut vuodesta 1999 saakka.
Sellutaulumme valmistaa riihimäkeläinen Sukarwood suomalaisesta havusellusta. Sellun raaka-aineena on FSC- ja PEFC-sertifioitu havupuuhake, josta valmistetaan selluksi kutsuttavaa massaa keittämällä. Sellutehtaan toiminta on energiaomavaraista – parhaimmillaan jopa 240%, jolloin energiaa riittää myytäväksi myös ulkopuolelle. Myös sellun valmistuksessa käytettävä vesi kierrätetään ja käytetään uudelleen. Selluarkille painetussa sellutaulussa on upea pintastruktuuri, joka herättää printit aivan uudella tavalla eloon.
Kaikki käyttämämme paperi on joko FSC- tai PEFC-sertifioitua. Sertifikaatit varmistavat puumateriaalin vastuullisen alkuperän; käytetty puuaines tulee vain vastuullisesti hoidetuista metsistä. Julisteemme painaa Printhaus Pori Oy, jossa työntekijöitä on tällä hetkellä 20. Julisteet painetaan Offset-tekniikalla (erillinen painolaatta) Vantaalla toimivan Antaliksen 300 grammaiselle Edixion -paperille.
Varastoinnin ja logistiikan hoitaa Verkkologistiikka Turussa. Kaikki tuotteemme varastoidaan ja lähetetään asiakkaillemme sekä jälleenmyyjille yhdestä osoitteesta. Verkkologistiikan varastolla on 12 vakituista työntekijää, jotka takaavat toimitusten luotettavan käsittelyn. Vuokratyövoimaa ei käytetä.